Liptauerost

Serverar: 6-8 portioner

Kul och gott med egna ostar...

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 200 g keso
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 knivsudd kajennpeppar
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk finstött kummin
  • 1 finkackad lök
  • 1 msk hackad kapris
  • ½ tsk salt
  • ½ dl gräddfil
  • klippt gräslök
  • Instruktioner

    Rör matfett mjukt i en skål Passera keson ner i matfettet. Rör till en smidig massa. Tillsätt kryddorna, löken, kaprisen och saltet. Rör sist i gräddfilen. Ställ den lösa massan kallt i ett par timmar. Forma sedan till en rund boll. Rulla osten i klippt gräslök. Låt den stå kallt till serveringen. Serveras på kavring, kex, bröd du tycker om.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 3 augusti 2008

    Påminner mycket om osten min mor gjorde och jag blev så glad över att hitta ett recept. Smakrik och god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben