Liten BLT-sandwich

Serverar: 4 portioner

Läckra munsbitar inspirerade av en amerikansk klassiker är utmärkta som snacks eller mellanmål.

Ingredienser

  • 8 skivor bacon
  • 8 skivor fullkornsformfranska
  • 3 msk lätt majonnäs
  • 1 tunt skivad bifftomat
  • 5 dl finstrimlad isbergssallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg baconet på den bakpappersklädda plåten och ugnsstek cirka 10 minuter tills gyllene och knaprig. Ta ut baconet ur ugnen och lägg det på hushållspapper så att fettet kan rinna av.
    2. Rosta brödet på båda sidor tills gyllene. Bred majonnäs på en sida av brödskivorna.
    3. Lägg 2 skivor bacon på 4 av brödskivorna. Fördela sedan tomatskivor och sallad över baconet. Lägg på de återstående brödskivorna med majonnässidan nedåt mot salladen.
    4. Skär sedan varje sandwich i fyra små trianglar och sätt i en tandpetare så att de håller ihop. Lägg upp på ett stort serveringsfat eller fördela på fyra mindre tallrikar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben