Ljus chokladtårta med hasselnötskärnor & whisky

Serverar: 1 portioner

Kan det bli smarrigare?

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g Fazer Ögon Ljus Choklad
  • 2 dl grovt hackade hasselnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk Fazer Ögon Bakpulver
  • 75 g smör
  • Chokladkrämen
  • 2,5 dl vispgrädde + lite socker
  • 150 g Fazer Ögon Ljus Choklad
  • 2 ägg
  • 2 msk whisky
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och mjöla en rund kakform, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst. Smält Fazer Ögon Ljus Choklad i vattenbad och blanda ner den i smeten. Rör ner hackade nötter och vetemjöl med bakpulver och till sist det smälta smöret. Grädda nere i ugnen ca 25 minuter.
    2. Chokladkräm Skilj ägggulor och vitor åt. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden med lite socker. Smält Fazer Ögon Ljus Choklad i vattenbad. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Tillsätt whisky och rör tills att chokladen är smidig. Rör därefter ner chokladsmeten i grädden. Vänd till sist ner äggvitorna. Bred chokladkrämen på och runt om den avsvalnade kakan. Toppa eventuellt med lite riven choklad på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben