Ljuvlig kassler

Serverar: 4 portioner

Ljuvlig kassler

Ingredienser

  • ½ kg kassler
  • 4,25 dl vatten
  • 1 ½ msk kycklingfond, koncentrerad
  • 1 st purjolök(ar)
  • 200 g färska champinjoner
  • 20 st gröna oliver, urkärnade
  • Margarin
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl vitt vin
  • 1 dl ädel fraiche
  • 1 påse blå band fransk senapssås
  • 4 port ris
  • Instruktioner

    1. Koka riset. Koka upp 3 dl vatten och fond. Värm skivad benfri kassler i buljongen.
    2. Mjukfräs skivad purjolök, delade champinjoner och delade oliver i margarin ca 10 min. Smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan och håll varmt. Blanda 1.25 dl vatten, vin och Ädel Fraiche. Vispa ner såsmixen. Koka upp under omrörning och låt såsen sjuda 2 min.
    3. Lägg kasslern på ett fat och fördela grönsaksfräset på kasslerskivorna.
    4. Servera kasslern med såsen och kokt ris.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben