Löjromssill

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Gott till julbordet, absolut en av de rätter som jag skall ha på julbordet.

Ingredienser

  • 1 förp Abbas inläggningssill på 5 minuter, ca 210 g sill
  • Sås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk citron, rivet skal
  • 2 msk dill, hackad
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1 krm salt
  • 25 g löjrom eller kaviarmix
  • Dekoration
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 25 g löjrom eller kaviarmix
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Låt lagen rinna av sillen. Skär den i centimetertjocka, lite sneda bitar. Lägg i en skål.
    2. Blanda ihop såsen och häll den över sillen. Rör om och låt stå ett par timmar i kylen.
    3. Lägg upp i en serveringskål. Dekorera med rödlök, löjrom och dill. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben