Lökbakad oxkind

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 timmar

Möraste och goaste köttet en murrig höstkväll =)

Ingredienser

  • 6 oxkind
  • 1 rödlök
  • 2 gula lökar
  • 1 knippe färsk timjan
  • 1-2 kvistar färsk rosmarin
  • Ca 4 dl vatten
  • Kryddblandning
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk hel rosépeppar
  • Salt
  • 2 rutor mörk choklad, 70%
  • Romanticatomater på kvist
  • 1 hel vitlök
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop kryddblandningen. Smula gärna ner rosépepparkornen i blandningen...
    2. Stek oxkindarna i rapsolja, så att de får en fin ytfärg. Strö över kryddblandningen och vänd runt. Lägg sedan kindarna i en ugnssäker form, riv chokladen över och vänd runt köttbitarna, så att chokladen fördelas runt om. Skala och klyfta löken grovt. Häll på lite vatten, ca. 1dl.
    3. Ställ in i ugn på 150 grader varmluft. Låt stå i ca. 3 timmar. Kolla köttet med jämna mellanrum och häll på lite vatten om det behövs. Vänd även gärna köttet efter halva tiden.
    4. Efter 3 timmar, lägg på tomaterna med kvisten. Dela vitlöken, men låt varje klyfta vara kvar i skalet. Fördela vitlöksklyftorna över köttet. Täck allt med alu-folie. Låt stå i ca. 1, 5 timme till. Ta bort folien de sista 10 minuterna.
    5. Servera med sallad gjord på bladpersilija, fetaost och mandolinskivad rödlök och ungsrostad aubergine i tärningar. Droppa balsamvinäger över.
    6. Önskas sås, servera naturell smetana till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben