Gott till kallskuret kött t ex julskinka eller till köttbullar och korv...
Ingredienser
300 g gul lök
500 g potatis
1 tsk Dansukker Farinsocker
1 tsk smör eller margarin
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
½ g saffran
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Strimla eller skiva lök och potatis.
- Stek löken lätt tillsammans med farinsockret. Varva lök och potatis tillsammans med salt och peppar i en smord eldfast form.
- Vispa samman crème fraiche, grädde och saffran och häll över potatis- lökblandningen.
- Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 35 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag gjorde gratängen som vi hade till skinkan. Jag gillade inte saffransmaken riktigt. Nästa gång jag gör den skall jag utesluta saffran. Jag ger fyra i betyg.