Lökgratäng

Serverar: 4 portioner

Gott till kallskuret kött t ex julskinka eller till köttbullar och korv...

Ingredienser

  • 300 g gul lök
  • 500 g potatis
  • 1 tsk Dansukker Farinsocker
  • 1 tsk smör eller margarin
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • ½ g saffran
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Strimla eller skiva lök och potatis.
    3. Stek löken lätt tillsammans med farinsockret. Varva lök och potatis tillsammans med salt och peppar i en smord eldfast form.
    4. Vispa samman crème fraiche, grädde och saffran och häll över potatis- lökblandningen.
    5. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ingemoa 15 januari 2010

    Jag gjorde gratängen som vi hade till skinkan. Jag gillade inte saffransmaken riktigt. Nästa gång jag gör den skall jag utesluta saffran. Jag ger fyra i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben