Lökgratäng med mozzarella

Serverar: 4 portioner

Dofterna från denna goda gratäng får det att vattnas i munnen; purjo, tomat och kålrabbi tillagas under en knaprig yta av ost.

Ingredienser

  • 4 medelstora purjolökar
  • 3 tomater
  • 1 liten kålrabbi
  • 150 g mozzarellaost
  • 100 g frysta soppgrönsaker
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 100 g färsk , riven parmesanost
  • 1½ msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj purjolöken och skär den i tunna skivor. Skålla och skala tomaterna och skär dem i skivor. Skölj, skala och hyvla kålrabbin i tunna skivor. Låt mozzarellaosten rinna av och skär den i tärningar.
    2. Smörj en ugnsfast form med matfett och lägg i lök, tomater och kålrabbi i lager på lager.
    3. Strö över soppgrönsakerna. Salta och peppra.
    4. Blanda mjölk och grädde och häll det över gratängen. Strö först över parmesanost och sedan mozzarellaost. Klicka över matfett.
    5. Sätt gratängen i mitten av den kalla ugnen och sätt den på 175 grader. Baka gratängen i 40 minuter tills osten har smält och blivit gyllenbrun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben