Lördagssoppa

Serverar: 4 portioner

Njut av denna goda soppa en fredagskväll.

Ingredienser

  • 12 havskräftor
  • 500 g kantareller
  • 100 g smålök
  • ½ flaska vitt vin
  • 3 dl mörkt öl
  • 5 dl grädde
  • 1 äpple
  • 4 kvistar dragon
  • 50 g smör
  • Peppar
  • Läsö salt
  • Instruktioner

    1. Rensa kräftorna. Rosta skalen i lite olja tillsammans med lök och 150 g av de största kantarellerna. Bryn utan att det blir brynt.
    2. Tillsätt det vita vinet och ölen. Reducera till hälften. Sila av och tillsätt grädden. Koka in till passande konsistens . Smaka av med peppar och Läsö salt. Bryn resten av kantarellerna och äppelklyftorna i smör.
    3. Grilla kräftorna några minuter. Vi du ha en rökig smak tillsätter du lite pors och ljung och röker kräftorna lätt i 5 min.
    4. Vispa ner smör i soppan. Tillsätt kräftor, äpplen, samt färsk dragon och servera soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben