Majs goda lördagssoppa

Serverar: 4-6 portioner

En soppa av den här karaktären kan bli förrätt i små portioner men passar också som ensamrätt. Till soppan är det gott med t ex gratinerade ostsmörgåsar, helst i munsbits-storlek.

Ingredienser

  • 1 gödkyckling på ca 1,2 kg
  • Vatten
  • Salt
  • Hela vitpepparkorn
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
  • 1 morot i bitar
  • 1 purjolök i bitar
  • Soppa
  • Buljongen från kycklingkoket
  • 2 purjolökar i skivor
  • 1 röd paprika i strimlor
  • Hackad persilja
  • Redning
  • 1 äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Koka kycklingen i vatten med kryddor och grönsaker, 45 - 60 minuter. Ta upp kycklingen och låt den svalna litet. Sila buljongen och häll tillbaka den i den rengjorda kastrullen.
    2. Bena ur kycklingen och skär ca hälften av köttet i strimlor eller bitar. Resten sparar du till en annan måltid, t ex ragu eller risotto. Ekonomiskt och bra!
    3. Lägg purjolök och paprika i soppan och låt koka ca 5 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt kycklingköttet. Rör ut äggulan med grädden och vispa ned redningen.
    4. Strö hackad persilja över soppan och servera med varma ostsmörgåsar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben