Barbecuebiff med het majs och potatissallad

Serverar: 4 portioner

Jalopenon skänker hettan. Potatisen smakar sommar. Men det är grillsåsen som gör susen.

Ingredienser

  • 4 utskurna biffar
  • 3 msk grillsås med hickorysmak
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl inlagda jalopenos
  • 1 burk majs 340 g
  • ½ dl solrosolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 tomater
  • Instruktioner

    Skär ett par snitt i kanten på biffarna så att de inte kupar sig vid grillningen. Pensla med grillsåsen och låt stå framme ca 20 min. Skrubba potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Häll av och ånga av. Skär potatisen i skivor. Låt jalopenon och majs rinna av. Hacka jalopenon. Blanda potatis, majs och jalopenon i en skål. Blanda olja, vinäger salt och peppar och häll dressingen över potatissalladen. Grilla biffarna ca 2 min per sida. Dela tomaterna och grilla dem vid sidan av biffarna ca 1 min per sida. Servera biffarna med potatissalladen och tomathalvorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kajen 23 oktober 2009

    vad är det för biffar du använder ?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben