Risotto med falukorv, majs och ärter

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Snabblagad risotto med smak av curry.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 3 msk margarin
  • 2 dl långkornigt ris
  • ½ msk curry
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1½ dl majskorn
  • 1½ dl gröna ärter
  • ca 250 g falukorv i stora tärningar
  • 2 tomater
  • Instruktioner

    1. Fräs löken med fettet i en tjockbottnad gryta. Pudra över curryn och låt fräsa en stund innan riset vänds ner. Slå på buljongen när riset är blankt och sjud sakta under lock cirka 20 minuter.
    2. Vänd ner majs, ärter och korv och hetta upp. Servera med tomatklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben