Flintastek med majs och sötpotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Citronpepparglaze finns att köpa färdig i affären.

Ingredienser

  • 1 kg naturell flintastek
  • Citronpepparglaze
  • Rvet skal och saft av en citron
  • 2 msk honung
  • Grovmalen svartpeppar
  • Rostad majs och sötpotatis
  • 4 skalade sötpotatisar i grova bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2 okokta färska eller frysta majskolvar
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200º Blanda citronskal, citronsaft, honung och svartpeppar i en skål. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla köttet ungefär 15 cm över glöden i cirka 20 minuter, tills innertemperaturen är 65 grader. Vänd fem till sex gånger under grillningen. Pensla på citronpepparglazen mot slutet. Vänd potatisbitarna i olivolja på en plåt eller i ugnssäker form. Skär av majskornen från kolvarna och blanda dem med potatisen. Rosta i ugnen cirka 20 minuter. Smaksätt med chili, limesaft och koriander. Servera köttet med rostad majs och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben