Soppa med sötpotatis och kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart god soppa. Jag hittade detta recept på Tasteline, och med några mindre förändringar gick det hem hos alla. Jag använde den sötpotatis som är orange, det finns ju många olika sorter.....

Ingredienser

  • 0.8 kg sötpotatis (orange färg)
  • 2 msk ingefära, färsk strimlad eller torkad malen
  • 1 paprika, finhackad, gul eller röd
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 dl färsk koriander, hackad, eller 1 msk torkad
  • 2 tsk kummin, malen
  • Olivolja, den vanliga, inte Extra Virgin
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva sötpotatisen ock koka i 5 minuter eller tills den är mjuk.Häll av och ställ åt sidan. Hetta upp lite olja i en kastrull på medelstark värma. Tillsätt ingefära, kummin, paprika och fräs i 3 minuter.
    2. Lägg sötpotatisen och kryddblandningen i en matberedare eller mixer och kör tillsammans med lite vatten till en puré.
    3. Häll sötpotatispuren i en kastrull på medelstark värma. Tillsätt 1.5 liter vatten, buljongtärningen, kokosmjölken och rör om tills soppan är rykande varm. Blanda ner koriander och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hoverberg 7 augusti 2011

    receptet verkar vara lite galet, mycket vatten och lite buljongtärning, det brukar vara en tärning per 1/2 liter vatten så den blev väldigt blaskig och smaklös, fick reducera och i med mera tärning för att den skulle bli bra... men annars bra smaker när det väl blev klart...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben