Lövbiffskebab med vitlökssås och pitabröd

Serverar: 4 portioner

Supergott!

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 3-4 tomater
  • Ca 5 cm slanggurka, i stavar
  • 1 rödlök
  • Ruccola sallad, eller isbergssallad, strimlad
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Kebabkrydda
  • 3-4 msk sweet chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 4 pitabröd
  • 4 feferoni, eller efter smak
  • 3-4 kiwi, till marinad
  • Vitlökssås
  • 1 ½ -2 dl crème fraiche eller Turkisk youghurt
  • ½-1 msk lättmajonnäs
  • 2 vitlöksklyftor, ffinhackade eller pressade
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 tsk Heinz hot chilisås
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • Instruktioner

    1. Vitlökssås: Häll crème fraiche eller Turkisk youghurt i en skål. Häll i hackad eller pressad vitlök och övriga ingredienser, smaka av med salt och lite svartpeppar. Rör om väl. Låt stå och dra minst 1 timme innan serveringen.
    2. Marinera: Skiva köttet i tunna skivor. Skiva kiwin i tunna skivor. varva köttskivorna med kiwiskivorna. Låt stå och marinera sig i ca 20-30 minuter.
    3. Skölj av, och torka det marinerade köttet. Strimla köttet. Skiva tomaterna och rödlöken. Skiva gurkan i stavar. Skölj ruccolan.
    4. Hetta upp en stekpanna och häll i lite olivolja. Lägg i köttet, salta och stek det hastigt. Krydda med kebabkrydda och ev. lite svartpeppar. Tillsätt chilisåserna, sesamoljan och sojan. Rör om väl.
    5. Fördela och varva köttet, salladen, rödlöken och tomatskivorna i pitabröden. Ringla över vitlökssås. Toppa med en eller två feferoni samt några gurkstavar. Smaklig spis!

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben