Lottas persikochutney

Tid: 40 minuter

En riktig chutney ska vara stark och söt med en snitsig syra, men ändå ha karaktär och smak av frukten den baseras på. Många frukter passar till chutney, men på sommaren är persikor självskrivna.

Ingredienser

  • 6 persikor, ca 1 kg
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 1 spansk pepparfrukt, finhackad
  • 1 1/2 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm mald kardemumma
  • 1 krm muskot
  • 1 krm mald koriander
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala persikorna med en liten skalkniv. Dela och kärna ur dem och skär fruktköttet i ca 2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en tjockbottnad kastrull och tillsätt schalottenlök, pepparfrukt, ingefära, socker, vinäger, kryddor och salt.
    2. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 20 minuter tills den tjocknat. Rör om då och då. Häll upp på rengjorda, varma burkar och sätt på lock. Låt kallna. Förvara chutneyn kallt. I kylskåp håller den minst 3 veckor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben