Som en rulltårtsbit, god förrätt med ansjovisröra emellan!
Ingredienser
1 1/2 dl vatten
1 dl grädde
50 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
4 ägg
Fyllning
1 dl crème fraiche
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad persilja
1/2 hackad rödlök
4 hårdkokta ägg
200 g ansjovisfilé
Instruktioner
- Koka upp vatten, grädde och smör i en kastrull. Vispa i mjölet, gärna med elvisp tills det blir en klump. Vispa sen i äggen ett i taget med elvisp.
- Bred ut smeten i långpanna på smort bakplåtspapper. Gräddas i ugn i 20 min i 200 g, Obs! öppna inte ugnsluckan under tiden! Låt kallna.
- Hacka äggen och ansjovisen. Rör ihop allt till fyllningen. Bred den över "rulltårtsbotten" och rulla ihop på längden eller från kortsidan om du vill ha dom större.
- Skär i lagom bitar. Lägg upp på assiett och garnera med persilja och citron.
- Den färdiga rulltårtan kan ligga invirad i plastfolie i kylen tills du ska skära upp den .
Liknande recept
Kommentarer (2)
Hej, jag är tacksam om det finns fler bra förrättsrecept därute. Och jag undrar oxå om det finns någon som bakat surdegsbröd i stenugn, och möjligen har ett bra recept på det, tänkte baka i helgen. Tårta till många finns oxå på listan, helst något nytt recept.
Fantastisk God