Lottas petit-choue rulle

Serverar: 6-8 portioner

Som en rulltårtsbit, god förrätt med ansjovisröra emellan!

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • Fyllning
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 hackad rödlök
  • 4 hårdkokta ägg
  • 200 g ansjovisfilé
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, grädde och smör i en kastrull. Vispa i mjölet, gärna med elvisp tills det blir en klump. Vispa sen i äggen ett i taget med elvisp.
    2. Bred ut smeten i långpanna på smort bakplåtspapper. Gräddas i ugn i 20 min i 200 g, Obs! öppna inte ugnsluckan under tiden! Låt kallna.
    3. Hacka äggen och ansjovisen. Rör ihop allt till fyllningen. Bred den över "rulltårtsbotten" och rulla ihop på längden eller från kortsidan om du vill ha dom större.
    4. Skär i lagom bitar. Lägg upp på assiett och garnera med persilja och citron.
    5. Den färdiga rulltårtan kan ligga invirad i plastfolie i kylen tills du ska skära upp den .

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    henry666 13 maj 2009

    Hej, jag är tacksam om det finns fler bra förrättsrecept därute. Och jag undrar oxå om det finns någon som bakat surdegsbröd i stenugn, och möjligen har ett bra recept på det, tänkte baka i helgen. Tårta till många finns oxå på listan, helst något nytt recept.

    maripili 2 mars 2011

    Fantastisk God

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben