Lottas vallmobullar

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Goda frallor till frukost.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 75 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Vallmofrön till garnering
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och häll sedan i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt).
    2. Smula jästen i en bunke och tillsätt en del av mjölkblandningen och lös upp jästen. Tillsätt sedan resten av mjölkblandningen.
    3. Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta ihop till en slät deg.
    4. Låt jäsa i bunken täckt med bakduk i 30 minuter.
    5. Efter jäsningen tömmer du ut degen på ett mjölat bakbord. Forma till 16 bullar och lägg dem på en plåt med bakpapper på. Täck över med bakduk.
    6. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
    7. Vispa upp ägget lite och pensla bullarna. Strö sedan över vallmofrön.
    8. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter i 275 graders värme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben