Lottas vallmobullar
Serverar:
16 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
Goda frallor till frukost.
Ingredienser
50 g jäst
75 g margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
14 dl vetemjöl
1 ägg
Vallmofrön till garnering
Instruktioner
Smält margarinet och häll sedan i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt).
Smula jästen i en bunke och tillsätt en del av mjölkblandningen och lös upp jästen. Tillsätt sedan resten av mjölkblandningen.
Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta ihop till en slät deg.
Låt jäsa i bunken täckt med bakduk i 30 minuter.
Efter jäsningen tömmer du ut degen på ett mjölat bakbord. Forma till 16 bullar och lägg dem på en plåt med bakpapper på. Täck över med bakduk.
Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Vispa upp ägget lite och pensla bullarna. Strö sedan över vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen i 5 minuter i 275 graders värme.
Liknande recept
Lottas & Niklas gratäng
4
1 h 30 min
4
2
Lottas nyttiga bröd
4.5
10 h
2
2
Lottas äppelkaka
1 h
8
Lottas skvallergryta
4.8
6
3
Lottas JordgubbsMuffins
20
Flygande Lotta
4.3
4
22
Lottas klassiska Kroppkakor
4
Lottas soppgrönsaker
2
Lottas snabba potatisgratäng
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!