Serverar: 24 portioner
Lättjobbad deg.
* Smula jästen i en degbunke * Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till fingervärme., ca 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. *Tillsätt Kesella, saffran , socker, salt och det mesta av mjölet. * Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt eventuellt mera mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. --- * Arbeta degen på mjölat bakbord. * Forma till 24 släta bullar * Lägg dem i smorda formar. * Blanda smöret med mandelmasan. * Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen. * Låt jäsa 20-30 minuter. * Sätt ugnen på 250 grader. * Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. * Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. * Låt kallna på galler.
Mycket god! Har inte bakat själv utan haft fördelen att blivit bjuden 2 ggr på denna goda bulle. Vid ett tillfälle hade bara 1 pkt saffran använts, så det kan räcka om man inte är överförtjust i smaken.