Lussemuffins

Serverar: 24 portioner

Lättjobbad deg.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 g Kesella
  • 2 påsar saffran
  • 1½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • ca 17 dl vetemjöl
  • 4 msk rumsvarmt smör
  • 100 g riven mandelmassa
  • 1 ägg
  • 4 msk flagad mandel
  • Instruktioner

    * Smula jästen i en degbunke * Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till fingervärme., ca 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. *Tillsätt Kesella, saffran , socker, salt och det mesta av mjölet. * Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt eventuellt mera mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. --- * Arbeta degen på mjölat bakbord. * Forma till 24 släta bullar * Lägg dem i smorda formar. * Blanda smöret med mandelmasan. * Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen. * Låt jäsa 20-30 minuter. * Sätt ugnen på 250 grader. * Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. * Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. * Låt kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    inc 11 december 2010

    Mycket god! Har inte bakat själv utan haft fördelen att blivit bjuden 2 ggr på denna goda bulle. Vid ett tillfälle hade bara 1 pkt saffran använts, så det kan räcka om man inte är överförtjust i smaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben