Saffransmuffins med Russin

Serverar: 15-20 portioner

Jättegoda lussemuffins med russin, dom är både luftiga och saftiga på samma gång. Görs med fördel i muffinsformar i muffinsplåt så att dom håller formen och expanderar uppåt istället för åt sidan som muffins ibland kan göra.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • ½ g saffran
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1½ dl russin
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i hett vatten tills dom har blivit mjuka, låt rinna av och torka av lite med papper.
    2. Smält smöret och tillsätt saffran.
    3. Rör ihop ägg och socker, tillsätt smöret och 1 dl av mjölken.
    4. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver blanda väl, tillsätt sedan russinen. Rör ner det i smörblandningen, rör till en slät smet tillsätt sedan resten av mjölken.
    5. Fördela smeten i muffinsformar.
    6. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 12-15 minuter. Låt sedan svalna lite och ät och njut, glögg till är gott.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    24
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben