Lutfiskpudding

Serverar: 2 portioner

Jag är ingen älskare av lutfisk, men det här är OK :-) OK-middag av lutfisksrester och kokt ris. Har du överbliven osötad risgrynsgröt blanda i den. Skirat smör är förstås gott till.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 dl gräddmjölk
  • 2 portioner kokt kallt ris
  • 5-6 dl finrensad lutfisk
  • Salt efter smak
  • Malen vitpeppar efter smak
  • Ströbröd
  • Tillbehör
  • Skirat smör
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Vispa ihop ägg och gräddmjölk, krydda lätt med salt och vitpeppar.
    3. Vänd ned ris och fisk och slå allt i en lättsmord ugnsform. Krydda. Sikta ströbröd över och fukta ytan med lite smält smör.
    4. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter tills puddingen har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben