Lutfiskpudding blir restfest

Serverar: 4 portioner

Gör en lutfiskpudding av överbliven lutfisk med bl a skivad potatis och knaperstekt bacon.

Ingredienser

  • Ca 5 dl lutfisk, kokt benfri
  • 7-8 potatisar, skivade
  • 1 lök, strimlad
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Bacon
  • Gröna ärter
  • Sallad
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Varva benfri, kokt lutfisk skuren i mindre bitar, skivad potatis och strimlad lök (som brynts i smör) i en smord form med höga kanter. Översta och understa lagret ska vara potatis.
    2. Vispa samman ägg, mjölk, salt och vitpeppar. Häll äggstanningen i formen. Grädda i 200 grader ca 30 min.
    3. Strö knaperstekt tärnat bacon över puddingen och servera med gröna ärter, sallad och kanske lite skirat smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sikaal 31 december 2009

    Helt okej restmat, maken tyckte jättegott, det blir en stark 3:a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben