Lutfisksallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

För alla som älskar lutfisk är detta en sallads variant.

Ingredienser

  • 250 gram kokt lutfisk
  • kryddpeppar, krossad
  • peppar
  • salt
  • 1 ½ msk söt senap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk matolja
  • 8 skivor bacon
  • 1 ½ dl frysta gröna ärtor
  • ½ rödlök
  • 4 potatisar
  • Instruktioner

    Koka lutfisken och potatisen, låt svalna. Bena ur lutfisken och skär den i små bitar. Skala och skiva potatisarna och lägg skivorna på tallrikar. Hacka eller skiva löken fint. Lägg lutfisken på potatisskivorna och strö lök och ärtor ovanpå lutfisken. Strimla baconet fint, stek strimlorna knapriga och låt dem rinna av på hushållspapper. Strö dem över lutfisken. Blanda olja, vinäger och senap och smaka av med salt och peppar. Ringla vinegretten över och avsluta med att strö på lite krossad kryddpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben