Luxury lobster

Recept från Halv 8 hos mig. Såg så oerhört gott ut!!

Ingredienser

  • Gratinerad hummer
  • 2 st hummer, hel färsk (be få dem delade i fiskdelin)
  • 4 msk smör, rumstempererat
  • 1 st vitlöksklyfta, stor
  • Persilja, färsk
  • Parmesan i bit
  • 1 tsk salt
  • Örtagårdssås
  • 2 dl majonnäs
  • 1 knippe basilika, färsk
  • 1 näve ruccola
  • 1-2 msk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Parmesansticks
  • 2 st smördegsplattor, frysta
  • 100 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Gratinerad hummer: Lägg upp den delade hummern på ugnsäkra fat, sätt ugnen på 270 grader. Gör ett kryddsmör på rumsgraderat smör, färsk vitlök, finhackad persilja, tillsätt saltet. Bred på smöret på halvorna. Toppa hummer med färskriven parmesan. Gratinera i 8-10 min i ugnen tills de fått fin brun färg.
    2. Örtagårdssås: Lägg upp majonnäs i en skål, blanda de 3 örterna i en annan skål till en helt slät grön smet, tillsätt 1-2 msk vatten. Lägg i majonnäsen, tillsätt salt och peppar efter smak
    3. Parmesansticks: Tina smördegsplattorna, kavla ut dem till cirka dubbel storlek och dela dem på längden. Pensla plattorna med uppvispat ägg. Riv parmesanost på plattorna och rulla ihop dem på längden. Skär i bitar. Grädda i ugn i 225 grader tills sticksen fått lite färg. Pensla sticksen med ägg och doppa dem i riven parmesan Servera hummerhalvorna tillsammans med nygräddade parmesansticks och örtagårdssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben