Madeirakyckling.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och snabb rätt!

Ingredienser

  • 4-6 kycklingfiléer
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 1 msk smör
  • 1-1 ½ dl torr madeira
  • Svampsås
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 liten gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl buljong eller vatten
  • ½ brk mild röd pimento à 200 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Madeira
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingfiléerna med salt, nymald svartpeppar och krossad rosépeppar. Bryn köttet runt om. Späd med madeira, lägg på lock och låt filéerna sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Under tiden: ansa och skiva champinjonerna. Skala och finhacka löken och vitlöken. Stek alltsammans i matfett tills den vätska som bildas kokar bort och svampen fått färg. Ta upp kycklingfiléerna. Rör ner crème fraichen i madeiraskyn och späd med buljong/vatten. Koka ihop såsen tills den blir lagom tjock. Strimla och blanda ner pimenton i såsen. Tillsätt den stekta svampen och löken.
    2. Servera enbart med en blandad sallad och bröd eller med ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben