Madeirakyckling med gul bulgur

Serverar: 4 portioner

Bulgur är krossat vete med massor av näring och lågt GI, och ett mycket bra alternativ till exempelvis ris.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ chilifrukt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 3 msk madeiravin eller rött vin
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk soja
  • 2 lagerblad
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 burk hela champinjoner (400 g)
  • 1 burk lätt crème fraiche (2 dl)
  • Gul bulgur
  • 2 dl bulgur
  • 2 dl gröna ärter
  • 2 tsk gurkmeja
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka löken, kärna ur och hacka chilin. Fräs kycklingen med löken, vitlöken och chilin i oljan i en teflonpanna.
    2. Tillsätt vattnet, vinet, senapen, honungen, sojan, lagerbladen, kryddorna och champinjonerna. Låt koka ca 10 minuter på svag värme. Tillsätt crème fraiche och låt koka ytterligare 5 minuter.
    3. Koka din bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda därefter i ärter och lite gurkmeja för färgens skull.
    4. Servera kycklinggrytan med bulgurn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben