Rätten kan även kallas maffe eller maafe. Väst-afrikansk kött i jordnötssås.
Populär rätt i väst-afrika och länder som Senegal, Gambia, Mali och Elfenbenskusten.
Ingredienser
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
½-1 msk riven ingefära
Ca 600 gram nötkött skuret i kuber
1 ½ msk tomatpuré
3-4 dl färska tomater
Salt
Peppar
Ca 3-4 dl buljong
2 dl jordnötssmör
Olja
Instruktioner
- Hetta upp oljan till medelvärme i en stor gryta. Finhacka den vita och den gula löken och tillsätt i den heta oljan tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt då ingefäran.
- När ingefäran stekt med i någon minut så tillsätt nötköttet, vilket skall brynas. När köttet börjar få färg, rör i tomaterna och tomatpurén. Koka upp det hela och sänk sedan värmen till medel.
- Koka ner såsen en aning innan du tillsätter buljongen (eller motsvarande mängd vatten). Rör även ner jordnötssmöret samt krydda och låt puttra i ungefär 40 minuter eller tills köttet är mört.
- Servera med ris eller couscous.
Liknande recept
Kommentarer (0)