Fromage med youghurt och apelsin

Serverar: 5 portioner

Tid: 20 minuter

Friskt och gott efter en mafig midag

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 7 gelantinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 1/2 dl naturell yoghurt
  • 2 msk outspädd apelsinjuice
  • ca 10 st hasselnötter
  • Instruktioner

    Skala apelsinerna. Skär av 4 tunna, jämna skivor och spara dem till garnering. Sär resten av apelsinerna i småbitar. Låt gelantinet mjukna i kallt vatten. Vispa grädden till hårt skum. Blanda ner socker,vanilsocker, yoghurt, apelsinbitar och juice. Krama ur gelantinbladed. Smält dem sedan i en kastrull över svag värme. Tillsätt gelantinet försiktigt till blandningen. Smaksätt ev med mera socker. Häll fromagen i 5 portionsskålar eller i en stor skål. Låt stå kallt i ca 1 timma. Hacka hasselnötterna. Garnera med apelsinskivor och nötterna vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben