Mahalabi

Serverar: 10-12 portioner

En syriansk efterrätt med mariekex botten, vaniljsmet och en nöt- och kokos topping. Enklare efterrätt får man leta efter.

Ingredienser

  • Smet
  • 1 liter mjölk
  • 3 dl grädde
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Botten
  • Mariekex (hur många är beroende på storlek på formen)
  • Garnering
  • Kokos
  • Krossade pistagenötter
  • Ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Rör ihop alla ingredienser till smeten. Koka sen upp under omrörning tills blandningen blivit något tjock.
    2. Lägg ut ett lager mariekex i formens botten. Häll över den varma smeten. Strö över kokos och krossade pistagenötter. Ställ in i kylskåp tills smeten stelnat.
    3. Servera med sirap.

    Liknande recept

    20 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben