Mai Tai, den klassiska cocktailen

Serverar: 1 portioner

Tid: 15 minuter

Enligt uppgift uppfanns denna drink redan 1944 på restaurangkedjan Traders Vic´s i Kalifornien och ska innehålla citrusfrukt, mörk rom, sockerlag och Apricot Brandy

Ingredienser

  • 1 cl färskpressad citronsaft
  • 2 cl färskpressad limesaft
  • 12 istärningar
  • 8 cl mörk rom
  • 3 cl sockerlag
  • 1 cl Apricot Brandy
  • 2 limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Häll citrussaften i en shaker. Lägg 6 istärningar i en fryspåse och förslut. Vira in fryspåsen med isen i en handduk. Lägg det på skärbrädan och krossa isen genom att slå med en hammare. Lägg iskrosset i frysen.
    2. Lägg resterande 6 isbitar i shakern och fyll på med rom, sockerlag och Apricot Brandy. Pressa i en klyfta lime. Skaka!
    3. Häll den krossade isen i ett glas och slå på drinkblandningen ur shakern. Garnera gärna med ett spett med frukter som cocktailkörsbär, kumquat, carambola och en myntakvist.

    Liknande recept

    5
    10 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben