Mai Tai, den klassiska cocktailen
Enligt uppgift uppfanns denna drink redan 1944 på restaurangkedjan Traders Vic´s i Kalifornien och ska innehålla citrusfrukt, mörk rom, sockerlag och Apricot Brandy
Ingredienser
1 cl färskpressad citronsaft
2 cl färskpressad limesaft
12 istärningar
8 cl mörk rom
3 cl sockerlag
1 cl Apricot Brandy
2 limeklyftor
Instruktioner
- Häll citrussaften i en shaker. Lägg 6 istärningar i en fryspåse och förslut. Vira in fryspåsen med isen i en handduk. Lägg det på skärbrädan och krossa isen genom att slå med en hammare. Lägg iskrosset i frysen.
- Lägg resterande 6 isbitar i shakern och fyll på med rom, sockerlag och Apricot Brandy. Pressa i en klyfta lime. Skaka!
- Häll den krossade isen i ett glas och slå på drinkblandningen ur shakern. Garnera gärna med ett spett med frukter som cocktailkörsbär, kumquat, carambola och en myntakvist.
Liknande recept
Kommentarer (0)