Klassiska finska Runebergstårtor

Världens smarrigaste runebergstårtor! brukar vanligen i Finland ätas på Runebergsdagen

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver (knappt)
  • 2 droppar bittermandelolja (kan ersättas med ½ tsk kardemumma)
  • 1 dl skorpsmulor
  • 1 dl mald mandel
  • ½ dl grädde
  • Garnering
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vatten eller utspädd citronsaft
  • Fast hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa fett och socker pösigt. Vispa i ägget.
    3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten med en trägaffel. Rör ner grädden.
    4. Fördela smeten i pappersformar som du fyller till tre fjärde delar.
    5. Grädda tårtorna i ca 10 min
    6. Rör ihop ingredienserna till glasyren, ska vara ganska fast. Klicka sylt på tårtorna (jag föredrar mycket!) Spritsa sedan sockerglasyren runt sylten eller ringla med en tesked.

    Liknande recept

    5
    1 d 2 h 50 min
    16
    4

    Kommentarer (1)

    Odina 28 augusti 2009

    Låter smarrigt! Ska gå ner och baka nu!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben