Runebergstårtor 5 februari

Serverar: 14 portioner

Tid: 1 timme

Dessa bakelser görs för att hylla den finlandssvenska nationalskalden Johan Ludvig Runebergs födelsedag den 5 februari. Härlig smak av hallonsylt och kryddkaka.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 msk mörk sirap
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st malda bittermandlar
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk nejlika
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Till garnering
  • Hallonsylt
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk citronsaft eller vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör smör, sirap och socker vitt och pösigt. Går bra med elvisp om du "mjukar" upp smöret ca 10 sekunder i mikron. Blanda i ett ägg i taget och vispa emellan. Blanda ner mjölken och sist alla torra ingredienser.
    2. Fyll muffinsformar till hälften och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Garnera som på bilden. Först hallonsylt och sen glasyren runt sylten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben