Runebergstårtor

Serverar: 20 portioner

Tid: 40 minuter

En variation på Runebergstårtan med kexsmulor istället för skorpsmulor. Bakelsen har fått namn av den finske nationalskalden Johan Ludvig Runeberg som firas 5 februari.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 3/4 dl mandelkross
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl kexsmulor
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk kardemumma
  • Garnering
  • hallonsylt
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker 2. Tillsätt äggen ett i sänder 3. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i degen turvis med grädden. 4. Portionera degen i aluminiumformar 5. Gör en liten grop i mitten av bakelsen och sätt i en klick hallonsylt. 6. Grädda i 175 grader i 20 min. 7. När bakelsen har svalnat garneras den med en klick hallonsylt och en ring av kristyr. Istället för kristyr kan man också garnera med gräddskum och hallonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben