Runebergstårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Det är ju Runebergsdagen i dag 5/2. Det här receptet har jag fått av min cyberkompis i Finland.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 1 dl riven mandel
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Hallonsylt
  • Glasyr
  • Florsocker
  • Citronsaft
  • Instruktioner

    Rör smöret med sockret tills det är luftigt. Vispa äggen och blanda ner dem i smöret tillsammamns med ströbröd, mandel, grädde, mjölk och bakpulver. Häll den färdiga smeten i en form med löstagbar kant. Sätt ugnen på 200° och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut kakan och bred på hallonsylt. Grädda kakan ytterligare tills den är färdig. Rör ut 1 dl florsocker med lite citronsaft och ringla denna över hallonfyllningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    TvingadesBliMedlemMotvilligt 10 februari 2012

    Häll smeten? Nu har jag följt receptet och detta är som bröddeg och det kommer inte att rinna, är det rätt? Instruktioerna nämner både mjölk och grädde men receptet säger inget om mjölk

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben