Runebergstårtor

Serverar: 12-14 portioner

En finsk bakelse. Här är den bakad på ett mycket enkelt sätt!

Ingredienser

  • 1 ägg
  • ¾ dl. socker
  • ½ dl. äppelsaft (el. apelsinsaft)
  • ½ dl. olja
  • 1½ dl. vetemjöl
  • 1½ dl. havrekli
  • 2 tsk. bakpulver
  • Garnering
  • Hallonsylt
  • Florsocker-glasyr
  • Instruktioner

    1. Ägget och sockret vispas tills den är vit pösig. Äppelsaften och oljan blandas i. Rör sist ner vetemjöl + havrekli + bakpulver. Fördela smeten i muffinsformar och lägg en klick hallonsylt på varje kaka.
    2. Grädda i 200 grader 20 minuter. Låt kakorna svalna och dekorera med en ring florsockerglasyr och lägg på mera sylt.
    3. Florsockerglasyr = florsocker + vatten (eller äggvita) glasyren ska vara ganska seg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben