Kasslersuprise med en doft av lyx

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Inspiration av en kasslerbit och vad som finns i kylen en snöig eftermiddag i Februari.

Ingredienser

  • 300 g kassler
  • 1 röd paprika
  • 1 liten gul lök
  • 4-5 blad kinakål (den hårda mittbiten av bladet, eller vitkål)
  • 2 morötter
  • 2-3 dl grädde
  • ½ buljongtärning med grönsakssmak
  • 2-3 tsk curry
  • 1 dl grovhackad dill (eller persilja går också bra med 1 ½ msk torkad eller fryst)
  • ½ dl vitt vin (eller 1 msk vitvinsvinäger och vatten)
  • 2 tsk honung
  • Instruktioner

    Strimla alla ingredienser i ätvänliga stavar. Bryn kassler, curry, lök och morötter till dess att löken är glansig. Lägg i paprika, kinakål, buljongtärning och häll på grädden. Sjud ihop i 5 minuter. Häll på vinet och lägg i honungen. Sjud ytterligare 5 minuter. Tycker du att såsen blir för tunn så red av med lite mjöl utblandat i vatten. Då behövs ytterligare 5 minuters kokning. Smaka av med salt, peppar och dill. Servera med pasta, ris eller potatis och skivad tomat. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.3
    4-8
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben