Lax- och olivsoppa med doft av citron

Serverar: 1 portioner

Mmmm!

Ingredienser

  • 50 g laxfilé
  • 2 medelstora potatisar
  • 1-2 schalottenlökar
  • 3 msk Fontana Original olivolja
  • 10-15 Fontana svarta kärnfria oliver
  • 1 citron
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2,5 dl grönsaksbuljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm olivolja i en kastrull. Lägg i krossad vitlök, finhackad schalottenlök och skivad potatis. Låt det fräsa försiktigt utan att ta färg.
    2. Häll över grönsaksbuljong och tillsätt lite tomatpuré. Salta och peppra. Låt det koka under lock tills potatisen nästan är klar. Lägg i laxfilé som är skuren i kuber.
    3. Strö över finrivet citronskal och pressa en halv citron över fisken.
    4. Låt koka under lock en kort stund till på svag värme. När fisken är klar tas kastrullen av värmen och soppan smakas av. Sist strör man över svarta oliver och lite mer finrivet citronskal.
    5. Serveras med ett gott bröd och en kall öl!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben