Lax- och spenatpaj med dilldoft

Serverar: 4 portioner

Paj med bland annat varmrökt lax, färsk spenat, tomater och krämig färskost.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl rågmjöl, fint
  • 3 msk sesamfrön
  • 125 g smör
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 100 g broccoli, färsk eller fryst
  • 100 g färsk spenat
  • 2 tomater
  • 200 g varmrökt lax
  • 3 ägg
  • 200 g krämig färskost, light
  • ½ dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Mixa samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diam. Låt gärna vila en stund i kylen medan du förbereder fyllningen.
    2. Skär broccolin i bitar och förväll den i lättsaltat vatten om den är färsk. Strimla spenaten, tärna tomaterna och skär laxen i bitar. Lägg alltsammans i pajformen.
    3. Vispa försiktigt samman ägg, färskost och dill. Häll blandningen över pajen och grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    KatjaA 13 mars 2009

    Hej! Ska prova det här,ska det vara nån smak på färskosten eller är det bara vanlig neutral?

    modesty4ever 9 juni 2009

    Jag tycker att denna paj var ganska torr och smaklös. Mer kryddor, framför allt salt, måste till, i allafall om man tar naturell färskost som jag gjorde. Nja, ingen större hit, om än mättande.

    mmarabou 24 oktober 2015

    Jag har lagat den här tidigare men för att få smak i den måste salt tillsättas. Jag valde också smaksatt färskost (gräslök)och då blev den riktigt god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben