Dilldoftande knäckebröd

Knaprigt och gott. Smaksätt gärna med andra kryddor, dillfrö ger en lite starkare pikant smak smak.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk salt
  • 2 msk torkad dill
  • 7 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl special
  • Vetemjöl till utkavlingen
  • Instruktioner

    Värm vattnet till 37 grader och smula i jästen, blanda i olja och kryddor, rör om ordentligt. Tillsätt mjölsorterna och arbeta ihop degen. Låt jäsa 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den. Dela i 16 delar. Kavla ut varje del till en tunn kaka. Använd kruskavel eller nagga bröden. Grädda 3-5 minuter i 225 grader. Låt bröden torka lite på eftervärmen, annars finns risk att de blir sega. Bryt i bitar och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kilu 21 april 2016

    Ja, nog blev det knaprigt allt. Fick nästan skaffa nya tänder men skatorna blir nog glada efter att jag hamrat det i småbitar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben