Knäckebröd

Jättegoda

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl rågsikt
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk honung eller sirap
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 10 gram jäst
  • 2 dl mjölk
  • Olika förslag att krydda med
  • Kanel
  • Solrosfrön
  • Kardemumma
  • Kummin
  • Linfrön
  • Flingsalt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till ca 37 grader. Lägg i salt och honung. Rör om.
    2. Blanda i dom andra ingredienserna. Kör helst med elvisp en stund.
    3. Låt jäsa i ca1 timme i kylen.
    4. Ta fram degen och kavla ut till en tunn stor platt kaka på mjölat bakbord. Pensla på vatten på degen. Strö på den krydda eller fyllning du har valt. Kavla in ordentligt.
    5. Skär ut med en sporre eller kniv långa längder. Nagga med gaffel. Lägg på plåt att jäsa i 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen i 5 min. På 250 grader
    6. Stäng av ugnen och låt stå kvar i några timmar eller över natten.
    7. Dom blir kanongoda.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    78maria 2 augusti 2010

    Hur varm ska ugnen va? Mia.

    kursig 2 juni 2011

    Avsett för gasugn? Hade i elugn i över 1 timma och det blev inte bra igår. Idag smakade jag på några efter 5 min och några efter 5+15 min och det var bättre.

    Relaterade Artiklar

    Sallader
    De finns så mycket att göra en god och matig sallad på så här års. Bar...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben