Små söta knäckebröd. Använd små bakformar eller mallar tex: pajformar
Ingredienser
¼ paket jäst, 12 ½ g
5 dl mjölk
1 msk honung
4 ½ dl grovt rågmjöl
8 dl grahamsmjöl
½ msk salt
1dl sesamfrö
½ dl linfrö
1 msk flingsalt
2 dl vetemjöl till utbakning
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke
- Måtta upp mjölken och häll den över jästen i bunken.
Rör tills jästen har löst sig.
- Måtta upp resten av ingredienserna utom vetemjölet och toppningen.Rör till en jämn deg. Degen blir väldig kladdig.
- Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåp och vila minst 1 timma.
- Blanda under tiden frön och flingsalt.
- Strö ut vetemjölet över bakbordet och ta degen ur plastfolien och lägg på bordet.
- Kavla ut degen tills den blir ca 2mm tjock.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg bakplåtspapper på några plåtar
- Stansa ut bitarna med en form eller skär efter mall så som du vill att bröden ska se ut.
- Lägg bitarna på bakplåtspapper.
- Spreja vatten med en sprejflaska över degbitarna så de blir fuktiga. Strö fröblandningen över och tryck försiktigt fast fröna med en kavel.
- Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda bröden ca:7 minuter tills de blivit lite hårda och knapriga.
- Låt knäckebröden svalna. Förvara knäckebröden i en fin burk.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sallader
De finns så mycket att göra en god och matig sallad på så här års. Bar...
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...