Knäckebröd

Serverar: 50 portioner

Tid: 2 timmar

Små söta knäckebröd. Använd små bakformar eller mallar tex: pajformar

Ingredienser

  • ¼ paket jäst, 12 ½ g
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk honung
  • 4 ½ dl grovt rågmjöl
  • 8 dl grahamsmjöl
  • ½ msk salt
  • 1dl sesamfrö
  • ½ dl linfrö
  • 1 msk flingsalt
  • 2 dl vetemjöl till utbakning
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke
    2. Måtta upp mjölken och häll den över jästen i bunken. Rör tills jästen har löst sig.
    3. Måtta upp resten av ingredienserna utom vetemjölet och toppningen.Rör till en jämn deg. Degen blir väldig kladdig.
    4. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåp och vila minst 1 timma.
    5. Blanda under tiden frön och flingsalt.
    6. Strö ut vetemjölet över bakbordet och ta degen ur plastfolien och lägg på bordet.
    7. Kavla ut degen tills den blir ca 2mm tjock.
    8. Sätt ugnen på 200 grader.
    9. Lägg bakplåtspapper på några plåtar
    10. Stansa ut bitarna med en form eller skär efter mall så som du vill att bröden ska se ut.
    11. Lägg bitarna på bakplåtspapper.
    12. Spreja vatten med en sprejflaska över degbitarna så de blir fuktiga. Strö fröblandningen över och tryck försiktigt fast fröna med en kavel.
    13. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda bröden ca:7 minuter tills de blivit lite hårda och knapriga.
    14. Låt knäckebröden svalna. Förvara knäckebröden i en fin burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sallader
    De finns så mycket att göra en god och matig sallad på så här års. Bar...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben