Knäckebröd med havre och kummin

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Enkelt och gott passar till julbordet och påsk.

Ingredienser

  • 1 flaska porter
  • 25 g jäst
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 2 tsk kummin
  • Salt
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl
  • Extra mjöl till utbakning
  • Instruktioner

    1. Värm portern till 37 grader och blanda ut jästen, tillsätt kummin salt och margarin. Blanda gryn, vetemjöl och rågsikt i en bunke.
    2. Häll degspadet i assistenten ( om man har en sådan) och häll i mjölblandningen, lite i sänder och se till att degen blir fast och bakbar. Det är inte alltid mjölet räcker, tillsätt då mer vetemjöl. Låt jäsa i 30 min, Starta ugnen på 250 grader.
    3. Knåda om den jästa degen. Dela upp den i 8 lika stora bitar , kavla ut runda kakor på ca 30 cm diameter, gör hål i mitten. Grädda på plåt med bakplåtspapper ca 5-8 min. Obs, kontrollera att brödet inte blir bränt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben