Vitlöksbaguetter med kummin och ost

Serverar: 6 portioner

Kummin i bröd är gott och tillsammans med vitlök och ost är det ännu godare. En kalljäst, lite grövre deg.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olja
  • 2 msk flytande honung
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 struken msk hel kummin
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 9-10 dl vetemjöl
  • 2 dl riven, smakrik ost
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt, salt, olja, honung, vitlök, kummin, rågmöl och vetemjöl. Börja med den mindre mängden mjöl.
    2. Arbeta degen väl, fem minuter i assistent och längre för hand.
    3. Täck över och jäs i rumstemperatur i två timmar.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda lätt och dela den i sex delar. Rulla ut dessa till längder och lägg dem tre och tre på bakpappersklädd plåt. Klipp eller skär några hack i varje bröd.
    5. Täck över och jäs ytterligare en timme.
    6. Pensla bröden med kallt vatten och strö över riven ost.
    7. Grädda i 250º i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    4
    1 h 24 min
    2
    5

    Kommentarer (1)

    ettmod 23 augusti 2012

    super

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben