Knäckebröd med kummin

Serverar: 24 portioner

Tid: 2 timmar

Använd gärna ekologiska råvaror om möjligt.

Ingredienser

  • ½ jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk salt (var försiktig , ta inte för mycket)
  • 1 msk kummin (du kan naturligtvis smaksätta brödet med vilka kryddor du vill)
  • 8 dl rågmjöl
  • 2 - 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen med det fingervarma vattnet. Blanda samman alla övriga ingredienser men spara lite av vetemjölet till utbakningen.
    2. Låt jäsa en timma.
    3. Knåda degen och dela den i 24 bitar. Tänk på att inte knåda degen för mycket till skillnad mot annat bröd. Knäckebröd ska ju inte bli fluffigt. Kavla ut degen i tunna runda bröd. Borsta bort överföldigt mjöl. Om du använder en vanlig kavel så nagga brödkakorna med en gaffel.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 3-5 minuter i 250 grader.
    5. Njut… Detta är även en uppskattad present att ge bort till Jul.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben