Juligt knäckebröd

Serverar: 50-60 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Hur kul som helst att baka knäckebröd till julbordet. Jag lät degen jäsa över natten i kylskåpet och det funkade bra.

Ingredienser

  • 1 pkt torrjäst
  • 2 tsk salt
  • 5 dl lättmjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl fint rågmjöl
  • 2 tsk mald anis
  • 1 msk hel brödkummin
  • 2 tsk mald fänkål
  • 4 dl grovt rågmjöl till utbakning
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser och torrjästen i en bunke. Värm mjölken till 45 grader och blanda i mjölmixen. Knåda sparsamt.
    2. Dela degen i 8 delar och gör en boll av varje degbit. Täck med plastfilm och låt vila i kylen 2 timmar. Sätt ugnen på 180 grader.
    3. Doppa degbitarna i grovt rågmjöl och kavla ut varje degbit mycket tunnt. Stansa ut hjärtan med hjälp av en pepparkaksform. Nagga med en gaffel. Grädda bröden på bakplåtspapper i mitten av ugnen i 7-10 min. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben