Hur kul som helst att baka knäckebröd till julbordet. Jag lät degen jäsa över natten i kylskåpet och det funkade bra.
Ingredienser
1 pkt torrjäst
2 tsk salt
5 dl lättmjölk
6 dl vetemjöl
6 dl fint rågmjöl
2 tsk mald anis
1 msk hel brödkummin
2 tsk mald fänkål
4 dl grovt rågmjöl till utbakning
Instruktioner
Blanda alla torra ingredienser och torrjästen i en bunke. Värm mjölken till 45 grader och blanda i mjölmixen. Knåda sparsamt.
Dela degen i 8 delar och gör en boll av varje degbit. Täck med plastfilm och låt vila i kylen 2 timmar. Sätt ugnen på 180 grader.
Doppa degbitarna i grovt rågmjöl och kavla ut varje degbit mycket tunnt. Stansa ut hjärtan med hjälp av en pepparkaksform. Nagga med en gaffel. Grädda bröden på bakplåtspapper i mitten av ugnen i 7-10 min. Låt svalna på galler.