Juliga kolasnittar

Serverar: 50 portioner

Med pepparkakskryddor och vit choklad!

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk pepparkakskryddor
  • 2 msk sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Vit choklad
  • Dr . oetkers Golden socker perlini
  • Instruktioner

    Vispa smör och socker poröst. Häll i sirap. Blanda de torra ingredienserna noggrant och rör ner det i smeten. Blanda till en fin deg och låt den sedan vila i kylskåpet i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 5 lika stora bitar och rulla dom till fingertjocka längder. Lägg på plåtar och platta till dom lite med fingrarna. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 min. Skär i sneda snittar medan dom är varma. Smält den vita chokladen, bre/ringla den på kalla kakor och garnera med pärlorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cruxcify 2 december 2009

    Jag är nästan löjligt förtjust i den vanliga varianten på den här kakan (som döpts om till "mördarkaka" av min systerdotter, eftersom man äter så många så man nästan dööör bara för den är så god). Det här var en skoj grej att ta till så här fram vid jul :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben