Dilldoftande knäckebröd med Västerbottensost

Tid: 1 timme 25 minuter

Ett kryddat och smakrikt knäckebröd som passar perfekt till kräftskivan.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl vatten
  • 1 dl linfrö
  • 1 msk dillfrö
  • 1 msk honung
  • 1 dl havrekli
  • 5 dl vetemjöl + 3 dl till utbakningen
  • 2 dl Västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Rör ut jäst och salt med ljummet vatten i en bunke eller köksmaskin.
    2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen 7-10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Låt degen jäsa under bakduk 15 minuter.
    3. Dela degen i 30 delar och kavla ut varje del till rundlar, cirka 15 centimeter i diameter, så tunt som möjligt.
    4. Kavla med kruskavel eller nagga några gånger med en gaffel och lägg sedan kakorna på en bakplåtsbeklädd plåt, cirka 5-6 bröd på varje papper.
    5. Grädda 5-7 minuter och låt sedan bröden svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mattjejen 16 september 2012

    Ett mkt gott knäcke som var enkelt att baka. Dillfröna hoppar jag nog över nästa gång för tyckte inte att dom tillförde brödet nåt. Kommer bakas igen =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben