Lax- och färskostterrin

Serverar: 10 portioner

Lite annorlunda rätt på julbordet. Enkelt att göra.

Ingredienser

  • 200 g rökt lax
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g philadelphiaost
  • Juice av ½ citron
  • Instruktioner

    Hacka laxen fint. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa crème fraiche och ost så att den börjar bli lite hård. Smält gelatinet i citronjuicen i ett vattenbad. Blanda ner lax och gelatin i ostblandningen. Häll upp i en plastad terrinform. Ställ kallt över natten. Tips! Dela en enliters mjölkpaket på längden och använd som terrinform.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (1)

    Tony Fukt 5 maj 2022

    Mm, gott! <3

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben