Lax- och rispudding

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Den här puddingen är ett försök att härma något som mamma lagade och som blev minst lika god. Lätt dessutom.

Ingredienser

  • 3 dl arvorioris eller grötris
  • 3 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • 800 g laxfiléer
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 tsk dragon
  • 8 sparrisstjälkar eller broccolibitar
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Koka riset i saltat vatten tills vattnet nästan kokat bort. Häll då på mjölken, lite i taget och låt den koka in.
    2. Koka under tiden laxen i vinet tills den är genomkokt. Lägg på sparrisen eller broccolin de sista minuterna.
    3. När fisken är kokt, häll spadet i riset och låt även det koka in. Riset ska vara ganska tjockt.
    4. Bryt upp fisken i småbitar och blanda den med ris, ägg, dragon och grädde. Rör om tills allt är väl blandat.
    5. Häll i en smord, ugnsfast form och grädda i 30 minuter i 225˚.
    6. Servera med smält smör – absolut inte margarin.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben