Det här receptet har jag fått av min granne. Det är en räddare i nöden. Om man inte vet vad man ska bjuda på, så går det här alltid hem med bravur!
Ingredienser
500 g squash
1 gul lök
1 ½ msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 ½ dl vitt vin
2 dl crème fraiche
4 bitar laxfile´
½ tsk salt
Nymald vitpeppar
2 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.Skölj,skala och tag bort kärnhuset i squashen och riv den grovt.
Skala och hacka löken,fräs den mjuk i olja utan att den tar färg.
Pressa ned vitlöken i squashen,blanda ned detta i löken och fräs ytterligare några minuter
Slå över vinet och låt det koka in nästan helt.
Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
Lägg laxfiléerna i en smord ugnsfast form. Häll över squashröran och strö den rivna osten över alltsammans.
Gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter.
- Servera med kokt potatis, tomat och citron.
- Gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Hej, gjorde denna gratäng idag. Hade inte Lax hemma utan bytte ut den till Pangasius, kryddade lite extra med fiskkrydda o lite fond. Detta blev otroligt gott. Tack för ett fint recept
Jättegott! Hade inte tillräckligt med vitt vin pressade ner lite citronsaft i stället. Skippade vitlöken smakade av med lite flytande fiskfond. Riktigt gott snabbt och smidigt!
Oj så god,Jag har även provat att använda musselsquach och bytt det vitavinet mot 3 msk japansk soja, en chili och saften från en halv lime och blandat det i creme frachen.